Risigt och Grisigt! :S

Fy fan så pinsamt, så jävla arg man blir... Besviken och, FAN vad upprörd jag är!

Var på Pentan och dansade i lördags, nykter. Många tankar slår en, många syner får en att hajja till men framgörallt det jag fick höra och uppleva är fan både skrämmande och riktigt jävla hemskt. Polar med en Libanes för kvällen, vi dansar riktigt kul tillsammns. Vi håller alltså en bra nivå och bara njuter. Efter ett tag blir min kamrat törstig och vi beger oss uppför spiraltrappen. Då jävlar börjar det hända grejjer. Hör bara hur någon börjar skrika efter Younis...

Vänder mig då om, killen står bakom mig. Han är riktigt arg och jag känner direkt igen honom. Han hotar Younis, skriker saker om att döda honom... Kallar honom för SVARTSKALLE! Helt jävla vrickat... Då blir jag iskall inombords, så jävla obehagligt, rikgtigt riktigt sjukt. Situationen känns overklig. Jag tar tag i killen, säger att det räcker nu. Då svarar han

"Den där killen ligger redan i graven, JÄVLA SVARTSKALLE"!

Jag svarar:

"Lägg av nu, det håller inte"!

Då svara han:

"Fan Kim, jag trodde du var en reko kille, nu ligger du fan i samma grav som svartskallen"!

Varpå jag får en knuff i bröstet...

Jag säger bara det, fy fan alltså! Jag menar, att dödshota någon och erkänna sin rasism öppet på mindre än 5 sekunder är fan bra jobbat i negativ benämning! Helvetes vad arg jag är. Och då har jag ändå ingen aning om hur Younis känner och upplever situationen, det kommer jag aldrig helt attt kunna förstå. Personligen är man ju förskonad från liknande. På sin höjd är man bög, vilket är överenskomlig då dessa ofta är skickliga dansare eller extremt elegant klädda...! ^^,

Generalisering, javisst, men jag hoppas innebörden går fram!? Suck alltså... Blir ju ledsen, man skäms ju. Var finns anledningen till att märka någon med rasistiska skällsord... Det är så lågt, så kränkande! Sen säger det ju givetvis mycket om den som yttrar orden också, så tragiskt. En trasig människa måste det handla om, i alla fall om du frågar mig. Finns fan inga ursäkter för rasism.

Sen visade det sig att killen, ja, han var ju en förlorare....

Vet inte vad jag vill ha sagt, har inget svar, ingen lösning. Men civilkurage, det är från och med nu A och O i min prioritering av livskvaliet. Ska fan aldrig mer backa, utan snarare ta ett steg framåt och stå upp. Jag är less på förtryck, jag är grymt less onödig misshandel, jag är fan inte med på att rasism får förekomma alls!

Kampen börar, NU! MVH // Kim

Midnattstimman råder...! ^^,

Sitter ensam och vaken
Och det mitt i natten
Nästan helt naken
Med sällskap av katten

Har svårt för att sova
Funderar på livet
Vill ställa en fråga
Men svaret är givet

Glömmer det som varit
Eller drömmer jag nu
Önskar jag aldrig farit
Men där fanns ju du

Mystiken den tätnar
Verkligheten känns diffus
Ser nu allt och häpnar
Det finns trots allt ljus

Hoppet kommer åter
Kärleken likaså
Tills vidare jag låter
Mitt nuvarande sätt bestå

"Om natten med katten!" MVH // Kim

Insikter och svar!

Skönt med insikter, what so ever, alltid skönt med insikter. Insikt ger koll på läget. Det är bra. Lättare att leva då. Inte för att livet ska vara lätt att leva... Det är fan lag på att det alltid ska vara lite "jämmen-jävligt"! Dock menar jag på att varje gång du får en insikt växer du som person och ditt medvetande berikas med livets sanningar. Och ju fler sanningar man vet om, ju fler lögner kan man genomskåda!

Det är en bra grejj tycker jag. Tror det kallas livserfarenhet. Många bra människor, oavsett ålder, har mycket av den här varan. Och det är ofta dom du ter dig till när just ditt hav stormar. Vet du varför!? Människor med mycket livserfarenhet har ständigt storm på sina hav, men de är både kapten och styrman på sina skepp. Det har kontrollen, vill ha kontrollen och gör vad som krävs för att behålla den. En människa medveten om detta, som har insikten i hur samhället ser ut och fungerar, även under jord, det är dom som enligt mitt tycke är de bästa människorna.

Men, det är ju i och för sig en orättvis bedömning. För ofta är dessa människor både fattiga, rent kapitalt och ekonomiskt sett. De är ofta också så att de saknar status, ytligt och konsumtionsmässigt sett. Det brukar även vara så att dessa människor ofta inte ges chansen på samma sätt som sina mer glänsande och uppmärksamhetskrävande medmänniskor. Men lyckas du ändå mot förmodan finna en sådan där pärla någon gång, lägg inte beslag på den, men vårda den ömt.

För om än du alltid kommer vara kapten på ditt eget skepp och måste ta besluten in i det sista oavsett hur mycket det stormar, så är det aldrig fel med en styrman som pekar ut riktiningen!

"Ensam är stark" MVH // Kim

Fotbollssugen eller Supersugen!?

Svårt att veta vart man ska placera sig, eller snarare vart man ska hänvisa sig själv. Vilken riktining ska jag ta, vilka val borde jag göra? Just nu är man som SAIK:are inne i en tung period. Styrelsen bekänner färg... Tränaren bekänner synsätt och spelarna bekänner brister...!

Tungt, inte muntert just nu. Många vill ge upp, många har gett upp. Sen man i och med studenten och sin myndighetsdag, (18), verkar många inse "fördelarna" med eget ansvar. Det gäller även bestämmande av sin fritid, ja hela ens liv. Många verkar asociera detta till valet av "JAGET, FÖRE LAGET", vilket är helt fel meningsuppbyggnad på den annars så fina formuleringen!

Okej, fan, jag ska inte säga att jag inte funderar på om det är värt det. Med tanke på hur vi tränar nu. Vad ger det frågar man sig själv, varje fyspass, samt även efter varje felpass som till 85% kommer av den trötthet/mjölksyra man dragit på sig före varje fotbollspass genom fysträningen... Visst går tankegången. Men samtidigt, det är ju här och nu det borde ringa klockor. Det har det i alla fall gjort för mig!

Fotboll är en sport, en sysselsättning, en hobby, ens fritid och till viss del även en religon. Fotboll är så himmla mycket. Och bäst av allt, fotboll är kul. Fysträning är inte kul...

Men å andra sidan, jobba är fan inte kul, det är ett ont måste, men det ger någonting. Det ger pengar, en inkomst att leva på och göra sig ett liv utav. Liknelsen är naiv, jag vet, men fan, bit ihop och kör!

"Det är bara bita ihop" = Folke Lundgrens idealsvar på allt oavsett problem eller situation.

Och så är det. Så fungerar världen idag, så fungerar i princip varje situation. Gör ditt jobb, ta ditt ansvar, ge ditt allt. Mer kan man inte göra, och tro mig, det löser sig, alltid! Det omöjliga tar bara lite längre tid. Kryptiskt men sant. Jag lovar. Been there, done that. På gott och ont. Tycker med all rätt att det bör och får vara färdigsvamlat nu. I alla fall för min egen del. Det finns så mycket att avnjuta och uppleva. Och det gör man bäst genom att ta sig an saker och ting. Som en man, som en mäniska och som öppensinnad individ. Amen! ^^,

"Du är den du vill vara" MVH // Kim

RSS 2.0