I Norr...

Det är sjukt svårt att veta
Hur man bäst tar sig fram
Vart ska man leta
Med vem ska man hålla hand

Hittar man rätt en dag
Är det ändå ofta fel
Det visade sig att man är svag
Och i den skulden har du en del

Men man repar sig rätt snabbt
Jag tar det som en lärdom
De många drömmar  jag haft
Känslorna vart finns dom

Jooda, så att de...!

Ibland tänker jag, och ofta så filosoferar jag. Vad är skillnaden är, spelar kanske ingen större roll, egentligen? Men i alla fall... En tanke slog mig , inte så hårt dock, men den gjorde mig så pass påmind att jag inte blev av med den. Ofta undrar jag hur jag själv är och verkar i andras ögon. Vem folk anser sig tycka att dom ser. Hur man upplever mig och pratar om mig då jag inte är där. På ett sätt är det det kanske oväsentligt, men samtidigt, man är ju nyfiken, vilket en fullt fungerande människa ofta är, både på gott och ont...!


Med risk för att låta egocentriskt, men jag spånar vidare så får vi se.


Min stora skräck, kanske var att ta i, vad skulle jag vara rädd för..., är att bli bedömd och satt i ett fack som jag verkligen inte tillhör. Missförstå mig rätt, men jag har faktiskt hört riktigt riktigt roliga historier och föreställningar om vem jag verkar vara och hur jag är... Och visst, det är värdsliga ting, hur en individ, i det här jämförande fallet jag, upplevs där man räknar med att det finns ca 6 miljarder andra att ta hänsyn till...


Men vidare, jag kommer förhoppningsvis till någon slags poäng.


Jag kan ärligt säga att jag, precis som alla andra, gör en bedömning av folk genom deras första intryck på mig. Och det är logiskt, det är så vi fungerar. Men, för att råda bot på eventuella tråkigheter, är det oerhört viktigt att vara medveten och ödmjuk inför en sådan sak. För de allra flesta vet, att ställs man inför nya personer, miljöer och situationer, ja då blir faktiskt det allra flesta nervösa och och osäkra. Och under sådan psykologisk press och mental ansträngning gör man inte alltid sig själv och "sitt riktiga jag", rättvisa.


Så är i alla fall jag, jag fungerar någorlunda på det viset. Att först då jag känner mig trygg och hemma med sällskapet jag vistas i, ja då bjuds det på den riktiga Kim. Man får vad man förtjänar har jag hört att man kan säga, och så resonerar jag gärna. En annan klok nära vän sa också det, "what's goes around, comes around", och det var fint tyckte jag. Kan betyda så många olika saker i och för sig, men min tolkning var positiv.


I alla fall, min förhoppning är att få fortsätta utvecklas och bli någon både jag själv och andra vill ha att göra med. Inget överdrivet så där. Det låter väl vettigt? För trivs man med sig själv så borde ju andra kunna göra samma sak. Vi får ta det som det kommer hädanefter, vi börjar där brorsan! ^^,


Simma Lugnt!


Nu är det fan i mig nära! ^^,

Tiden är allt bra märklig, reglerar fart efter eget tycke och min egen uppfattning om vart jag står, kastas om till oigenkännlighet. Mycket skumt, bra mycket skumt. Nu är det i alla fall så, att lite fort har det gått här på slutet, är ju liksom på väg HEM till Norrland igen, Piteå för er som undrar och funderar. Och som jag längtar! Fan, till det mesta egentligen, jag menar, Piteå är ju jag, och jag är ju Piteå!? Eller... Kanske inte riktigt på det sätt som du tror, men i alla fall.

Tiden är mer än mogen för en visit på hemmaplan. Jag har faktiskt vistats i över 2 månader här nere nu, man håller ju på att inte bli som folk längre...! ^^, Nä, ärligt talat. I och med att varje dag är som ett litet äventyr, varje vecka ett steg på utvecklingstrappan och så vidare, Men, det finns ett stort men, varje månad blir här lite mörkare, varje månad blir här lite outhärdligare och snart tror jag ta mig fan att jag pendlar ihjäl mig...Dessa I-landsproblem tenderer att återkomma! ^^,

Tenta gick bra och "Pitefest" fick avrnunda det hela. Men nu bär det av mot "rätt sida älven" som man säger. Nu har jag testat vingarna sådär elegant bara en student som lämnar sin hemstad för första gången, kan göra. Och bästa sättet för reflektion, det är nog "back to basics".Jag har nämligen lite planar på hur jag styra upp det hela. Men för att komma underfund om jag är ute och cyklar eller inte, ja, det får det får den där tiden utvisa. Och tiden, den tenderar ju att göra som den vill. Men om jag nu tar den till hjälp, kommer det då till att gå för fort, eller kommer det rent bli så att jag hamnar i någon slags oigenkänlighet!? Och om jag nu skulle göra det, fan, det är ju bara härligt. Jag menar, shit happens when you party naked... Adrenalin, dopamin och fullständig frihet och eufori. Halleluja!Vet inte riktigt vad som sagts egentligen, men, snart hemma, känns viktigt för fortsatt utveckling och välmående!

Det kommer mera...

MVH // Kim-Håkan från Piteå


Det är min tur nu, vinden har vänt!?

För inte så länge sen
Hade feta problem
Nu styr man upp skutan
För befäl och är kapten

Livet det leker
Jag leker med livet
Man har full kontroll
Och tar inget för givet

Har ögon i nacken
Men blicken riktad framåt
Fötterna i backen
Ökar stadigt på takten

Kommer förbli ödmjuk
Vara den jag är
Lyssna på omgivningen
Vet du finns där...


Ibland så...

Och så händer det igen
Man blir så jävla matt
Den man trodde var den
Jaa, den drömmen sprack

Får förlita mig på mig själv
Bli Fullblodsspykopat
Ett missförstått geni
Servera galenskap på fat

Orkar inte med det här
För svårt att hantera
Ska bygga mig en piedestal
Sätta mig där och genera

Sprida sanningen om världen
Så vulgär och fylld av skit
Fösvara mig mot härden
Visa upp mig som en bättre elit

Försökt att vara ödmjuk
Ville vara en bra person
Men denna världen är sjuk
Ger nu upp med fascination




Vi börjar där...!

Är inne in en riktigt tung period, men för den skulle inte deprimerande. Jag funderar, jag filosoferar, ifrågasätter, jag undrar och framförallt så vill jag veta. Men en sak har slagit mig, och det faller på plats, att stora tänkare i världen det finns det gott om. Det behöver inte nödvändigtvis vara kända filosofer eller erkända celebiteter som har bra riktigt bra tankar och värderingar. Personligen har jag varit lite så där anti-anti citatet eller yttrycket "Carpe diem" - f"ånga dage", men ju mer jag tänker på det, så stämmer det ju.

För så enkelt är det, det handlar om att fånga dagen. Inte nödvändigtvis på ett sådant sätt att var dag behöver bli häpnadsväckande och fullkomligt euforisk. Strävan bör hellre ligga på att se detaljerna, ta vara på det lilla, dom där små sakerna som faktiskt är dom som gör skillnad... Dessa saker väljer du själv vad det skulle kunna vara, det är fritt fram så att säga, "ingen big deal"! ^^, Huvudsaken är bara att man tar sig tid och mod, att man vågar åsidosätta det som vanligtvis är så elementärt och uppenbart.

Min mor säger ofta till mig - "Det är inte nödvändigtvis hon som alla ser, som är den bästa tjejen, ofta är hennes kompis mycket mycket bättre..." Alltså, säg att du är ute på kroget, ( fan att man alltid tar krogen som exempel...! ^^, ) du och polarna dansar, dricker och spanar. Ni ser henne, allihopa, fräschaste bruden på stället, sjukt sexig, het, dansar som en gud nnaoch har en grym utstrålning. Henne, jaa, man ser henne, okej!? Problemet, ofta, är att det gör alla andra också, och hon vet om det, tro mig...! Men, om man nu klarar av att se nyktert på saken och ta tag i själv, kan man då kanske inte snegla lite höger eller vänster om denna skönhet!? Och vad ser man då, vad finns där!?

Häng med på resonemanget, du har fyndat kompis, du har hittat rätt. Och varför? Du tänkte utanför boxen, du valde att se detaljerna, det lilla, det där som är svårt att se för att alldeles för mycket av det "självklara"  fanns i vägen... Synonymer, jag hoppas ni förstår dem!? I alla fall, detta funderar jag mycket på. Detta hänger mycket ihop med min tanke om konsumtionssamhället, dessa fenomen går hand i hand. Ytlighet på flera plan och nivåer i mentaliteten hos människor. Skönt att det finns de som öppnar upp tänkadet hos en, ger perspektiv och ger energi till förändring.

Återkommer till detta, utkast 1, haha, högskolehumor...! ^^,

MVH, Ah'Kim Balboa!


En sån där lördag! ^^,

Efter en totallugn, ( kan man säga så, är det akademiskt inkorrekt och "talspråk", fy mig...!? ) så kan jag idag efter ett motig uppvaknade konstatera, att nu, nu är det minsann lördag. Lördagar mina vänner, är är fyllda av tid. Tid till att sova ut, till att äta god frukost, till att inte stressa, till att eventuellt hitta in till staden/"samhället"  för att spana på folk eller bara strosa omkring och "göra stan" du vet, lite elegant sådär.

Eller, så gör man bara ingenting, absolut ingeting. Möjligtvis, att man funderar, ger sig själv tiden till eftertanke, du vet, lägga upp lite strategier. Både för kvällens komma skall, för den stundande veckans alla "måsten" men ockå, framförallt allt kan det vara skönt med lite livsstrategi, framtiden, hur den ska läggas upp och så vidare. Det behöver inte alls bli dramatiskt eller "blodigt" allvar på något sätt, det handlar inte om att göra val som ska liksom hållas resten av livet.

Men min tro är, att efter varje lyckad fest eller krogkväll, efter varje nyvunnen bekantskap, efter varje sån där "today was a good day", jaa, där fanns detaljer med som gjorde att det blev lyckat, och det just för att du tänkt igenom situationerna redan innan det ägt rum. Låter det flummigt? Det är lite flummigt, kanske, men, det fungerar för mig. Får jag inte sitta hemma och "deppa" eller filosofera eller bara gå igenom och renovera mig själv då coh då, ja då blir det lätt slentrian. Man kan inte vara mitt uppe i allting, hela tiden, 24/7 utan att sätta sig ner och analysera vad det är man håller på med.

Viktigt att tillägga är, det är inte så illa som det låter, det är inte tråkigt eller ens så att man missar någonting om man tar sig ann att avlägga en helgdag eller två eller hela helgen till att styra upp livet, om jag uttrycker mig så. Det har jag gjort flertalet gånger, och det med framgång. Konkreta exempel får utebli på grund av respekt för inblandade parter...! Haha! ^^,

Skämt å sido, igår fredag, var jag hemma och svammlade på, bara jag, datorn, mat och musik. Det var en kanonkväll på sitt sätt. Kom hem sent från träningspasset, trött och sliten. Vad har jag ute bland folk att göra då bara för att det är fredag och jag är student...!? Hell No! Imorgon är det lördag tänkte jag, en sån där lördag... Så, nu idag sitter jag här, det är lördag. Jag har tagit men en sån där hellugn dag fram till nu. Snart ska det bli ordning på skeppet, som man säger...

Ska styra stegen eller snarare ta bussen till stan, och sen till Rosengarden. Danne väntar, vi ska dra ut i fält ikväll, på krig som vi säger. Det ska härjas, natten är vår. Studenterna tar över, MR styr fest hos Sara K, helgen är räddad! Hade jag orkat med detta om gårdagen bjudit på annat än vad den gjorde, tveksamt. Inte med tanke på vad jag har för planer för kvällen, och dessa planer mina vänner, dessa planer smeds igår... I min ensamhet, med eftertanke! ^^, Hoppas jag någon gång, inom snar framtid, ge konkreta "bevis" på att min teori fungerar, haha!

Ha en underbar lördag, "en sån där lördag", för det ska jag ha!

Och kom ihåg, Livet går fort då man är naken... var det en gång en man som sa.

MVH, Kim-Håkan

Vardagslyx och I-landsproblem!

Har tänkt på en sak, sitter just nu uppe vid köksbordet, alldeles för tidigt egentligen känns det som, men dock, i min hand finns morgonkoppen med kaffe. Detta är vad jag vill kalla vardagslyx, Att få avnjuta detta svarta guld var och varannan morgon i lugn och ro, oftast i lugn och ro i alla fall, och på det sätt du själv tillrett den samt med valfritt tillbehör. Fan, det är guld. För även en dag som denna, har sovit dåligt, är trött och sliten, ville stanna hemma och allt... Ja så fårt jag startar kaffebryggaren ändrades denna krassa inställning och jag blev genast ritkigt taggad inför dagen och dess bestyr och äventyr.

Häng med på resonemanget. Att det kan krävas så lite som pushar en i rätt riktning. Tar fram viljan att fånga dagen så där elegant och full i skratt bara. Skuttandes gatan fram utan ett bekymmer på horisonten. Lite så är känslan som innfinner sig. Som sagt, det är lyx, vardagslyx.

Motsatsen är ju det finurliga ordet I-landsproblem, ett mycket användbart ord. Det avdramatiserar det mesta som kan uppstå och försöka ställa till besvär längs vägen. Mycket skönt tycker jag, kallar man vad helst problemen man råkar ut för I-landsproblem, jaa, då blir problemet nästan självlöst... Eller hur!? Jag menar, det är inte katastrof även om toapappret är slut och du har gjort nummer 2, det är inte jordens undergång om du spatserar Biblioteket fram med öppen gylf och så vidare...!

Bara några tankar jag spånade på nu i morse. Mer finns att hämta, keep updated! ^^,

MVH, Kim-Håkan!

Från Malmö - En pitbo!

Efter sådär 6 veckor och 8 Nutellaburkar senare gör jag så comeback med detta skrivande som bara är så kul! Kan berätta att jag bor i Falsterbo, med "societeten", det vill säga "de rika", "The fucking Others", för att uttrycka mig lite kraftfullt sådär... Delar en 50 kvm stor stuga med min sambo Caij från Uddevalla, en lirare må jag säga, bra med humor och en riktigt ungkarl. Haha, det funkar i alla fall. Är dock lite bekymrad, kan hända att jag kommer pendla ihjäl mig då jag bor 1 timma från Malmö Central vid nyttjande av buss. Annat finns inte att tillgå, inte ens Kim-Håkan cyklar de 3,5 milen till skolan!

Vidare, har kommit in någorlunda i det här med skola. Jag njuter av att pumpa in kunskap igen, är nästan som ett barn i en godisbutik gällande just den biten. Men det är knepigt ibland med föreläsningar, framförallt den nya strukturen av inlärning. Helvete, allt är ju upp till dig själv, du måste ju precis ingenting, vilket skrämmer mig! Men men, dessa I-landsproblem är överenskomliga med tanke på de problem jag fakiskt studerar i själva kursen... Insikt mina vänner, insikt. Och respekt!

Det festas en del alltså, aj aj aj. Kim-Håkan undrar om han kommer palla trycket...!? Men men, man är ju ung och fräsch, eller hur? Vi har inte härjat ännu, snarare bara kollat varandras nivå och sådär. Lärt känna varandra och gjort framsteg. Känns helt ok. Dock, jag längtar tills det första slaget, det har talats om att det ska supas under bord inom en snar framtid... Och då, mina vänner, då brukar sanningen komma fram! Den nakna, råa och oftast helt fantastiska sanningen. Yeah Yeah.

Lirar lite studentfotboll gör jag också. Fett kul, massa utbytesstudenter dära och en jävla massa kultur som möts. Bra fotboll också emellanåt, då vi förstår varandra. Det är tekniskt och går fort. Vi spelar inomhus, 5 a side, som det heter. Gymmar också en hel del, 24seven heter gymmet. Ligger precis bredvid skolan, bor där en 5-6 dagar i veckan, vi trivs med varandra! ^^,

Så mycket mer är väl inte värt att berätta med en gång, så, that's all for now, folks!

Simma Lugnt!

MVH, Kim-Håkan

RSS 2.0