Ge mig HYBRIS! ^^,

Ändå skönt att tänka stort om sig själv, undrar vem man skulle vara då, eller hur man skulle må. Iblnad inbillar jag mig att jantelagen hämmar alltför många svenskar att leva ut och utveckla sina kvalitéer. Det finns givetvis undantag, men de är antingen en skön invandrare som tar för sig i livet och som verkligen vet vet vad livet handlar, på gott och ont. Eller den lokala storöldrickaren med käft och lungkapacitet större än en längskidåkare och krokodil tillsammans... Blir mycket skitsnack där må jag säga!

Hmm, men vad jag menar är att folk i allmänhet behöver lite mer jävla anamma, kraft, mod och styrka att stå upp för sig själv och den man är och står för. Det är viktigt, det är sjukt viktigt. Du är viktigt. Hoppas du förstår det. Släng inte bort dig själv och dina möjligheter att göra något vettigt av ditt liv. Alla har kapacitet att åstadkomma någonting i sitt liv. Och med det menas inte alltid en asosiation till ära,kändisskap och berömmelse. Nu är vi inne på något så mycket viktigare, ditt välmående, ditt må bra, dig.

Mitt liv, mitt hybris, jag vet inte än, men jag känner att det är på gång. Jag är på gång. Jag har hybris, men än så länge bara i liten skala... Men tro mig, det kommer! Haha. Dock inte den typen av hybris som har en negativ klang och som utövas av dryga personer utan självinsikt!  För tro mig, jag har självinsikt, jag vet inte riktigt vem jag är eller vem jag vill vara, än. Men tro mig då jag säger att jag vet vem jag inte vill vara. Det är viktigt, det är avgörande.

Kunskap är makt, det trot jag och hoppas på. I alla fall om man utgår från att rikedom inte går att mätas i pengar! Men världen är i det sammanget så defiinivt fysisk att abstrakta tankar om mentalt välmående inte blir någonting värt för omvärlden och samhället. Det är inte så att du kan köpa mjöla för din egen personliga lycka och välmående...

Men vi kommer förhoppnings långt på att ha några av dessa ord i åtanke! Jag vet, jag har hybris, men delar gärna med mig!

Kärlek och Respekt!

MVH // Kim

Det är så logiskt....

... alla fattar utom du, du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu. Eller är det så, är det så himmla logiskt. Jag är mer inne på att det ar relativt, och det utan att flumma iväg och det utan att hypa Einstein, som för övrigt var en grym kille! Jag undrar bara, hur kan något vara så pass logiskt att alla fattar, särskilt utom du!? Fan, jag fattar inte, vet inte ens vad det är jag inte fattar.

Givetivs, låten jag syftar på är grym, den är djup, rappern Petter är djup, en känslomässig högt uppsatt informatör och poet. Det är grymt vad han får och klarar av att ge utlopp för genom sin musik. Men lik förbannat fattar jag inte...
Känns dystert, jag vill förstå! Dock är jag med på sinnestämingen som förmedlas, jag menar, jag är inte 33 någonting, men jag sjunger ändå vemodigt med i vers efter vers och tycker att att vissa är alldeles för vassa och gör alledeles för ont.

Nu hoppas jag att det tyder på sjävinsikt och rannsakan, och inte på självömkan och undergång! Vill ju göra någonting av mitt liv, utan min kropp och med min själ. Vill förmedla, vill lära, utöva, uppleve, spenderar härska och regera... Nä men, ni är med, jag vill, jag vet bara inte vad, men jag vet att någonstans annars än där jag befinner mig kommer jag hamna. Det svåra, det omöjliga är ju bara att veta när man ska ta alla steg på vägen, vidvilken tidpunkt, i vilken riktning och fart, med vilken packning och med vilka kunskaper. Erfarenhet, alla bör sträva efter erfarenhet, men absolut inte till vilket pris som helst, erfarenheten kommer, se bara till att verkligen behålla den och ta den med dig!

Lev idag, nu och imorgon. Tiden försvinner med minnena finns kvar!

MVH // Kim

Läran om vart gränsen går! ^^,

Så har ytterkligare en helg avlöpt i vad vi kallar ett avrbott i vardagen. Men hur vardag är inte helg i sig. Skiljer sig någon helg avsevärt från någon annan. Vette fan. Jag vet vad jag gör/vill göra/måste göra var och varannan helg med undantag med den som komma skall. Får kalla den något annat... I alla fall var det Statt i lördags, undgick det någon!? Det undgick inte mig...! :S Försökte klara mig in i det sista, men min "vän" Erik övertalade mig att jag minsann skulle med hela vägen. ^^, Sagt och gjort, lovat hade jag också. Hela vägen in i kaklet till och med. Suck!

Och inte helt oväntat startade vi degen D, Statt-dagen/Aftonen, med middag hos mig. Sedvanliga men osedvanligt goda hamburgare stekta i panna med grymma tillbehör. Goda vänners sällskap! Vi hade trveligt, så klart. För trevligt? Det dracks sprit, du hörde mig, SPRIT! Jävla skit. Patetiskt jävla dålig idé, har ju självinsikt och sprittålighet som en mentalt handikappad, no offense, bara dagens sanning! :(

Följande kan vi ändå konstatera:

1. Erik är en hyfvens man, helt ärligt, håller vad han lovar, bjuder på sig själv och ser jävulst bra. Sköna kriterier för en bästa vän! Guld Erik, tack för lördag. Tack för allt, tack för att du är du! Vi tar resten en annan gång! ;)

2. Statt är överskattad men ändå bra... Grejjen med Statt är att alla är där, men också att ingen vet varför! Dessutom är alla så jävla fulla, undertecknad inget undantag, feeling me!? Störd kväll alltså! Gick hett till, brandbilen kom ju för fan!

3. Pentan, Pentan Pentan, alltid öppet(!?), alla är välkommna(!?) och alla var där(!?). Hur som haver, bra fart på dansgolvet där må jag säga, men trångt... Dock bättre musik på Statt, skumt!

Vidare vi gå. Idag är det måndag, således arbetas det. 4 timmar idag, tungt... Njae, men pengarna kommer lysa med sin frånvaro! :S Ska äta lunch på Backa idag tänkte jag, hälsa på Gunilla och sedan fara för att handla. Lite ärenden ska uträttas, som man säger.

Gränser är till för att tänjas, lagar till för att brytas och de omöjliga till för att möjliggöra, typ. Men sen då!? Ska fundera på detta. Har i alla fall ont i magen, det är dåligt! 

"Live every day like its your first, and enjoy every day as if it were your last"
James Dean

Stort säger man, stort!

// MVH Kim

Bitter!

När jag ensam fick äran
Att njuta och förtära
Var det inte mycket värt

Ligger sömlös och funderar
Som en filosof och spekulerar
Vad är livet värt

Gått på många minor
Trots karta och kompass
Svårt att veta vägen

Går lös om natten
Finner ord på vad jag vill
Än finns tiden kvar

Minnena bevaras
Erfaren som få
Men saknaden är stor

Manligt med dikter och känslor och skit! MVH // Kim

Äntligen Fredag!?

Vaknar likt många andra svenska, eller invandrare för den delen, alldeles för tidigt i morse... Fan, mår som en skurk har sovit för lite och mår illa. Kul jul så att säga. Inte synd om mig, tvärtom, men fan heller att det kändes som fredag, hörde jag måndag!?

Men nu är det nu, förmiddag heter det visst. Har fått i mig frukost, pannakaka! :D Hann ej med att avnjuta frukost hemma i morse, gjorde mig mackor för att ta med, glömde dem... Men pannkaka känns helt ok just nu. Avslutas med kaffe, yippie kay yay mother fucker. Hoppas på en helg utöver det vanliga. 18 på Statt på lördag, stort, ett slags fenomen som kommer åter, en god vän man saknat. Vet inte hur jag ska beskriva det hela, inte för att jag har mina bästa minne från Statt. Jag har inga minnen från Statt...! ^^,

Skämt å sido, klart jag har. Många bra minnen, tagget brukar vara bra, extra jävla bra inför Statt. Det burkar ju leda till lite dråpligheter men också till att det ofta blir extra roligt. Ser fram emot exstasen på dansgolvet, känner inget sug efter Pentan på lördag. Då far jag hellre hem. Ledsen, men nej, jag är fan inte ledsen, jag är less. Erik har lovat mig att vara vild och galen, återstår att se. Han brukar inte komma i standard jämfört med undertecknad, men å andra sida är undertecknad dum i huvudet under dessa perioder av sinnesförvirring och kemisk obalans. Hoppas ni har överseende, jag är godhjärtad, vill bara bjuda så att säga...

Nog om detta, tror i alla fall på en trevlig lördag! Det bör bli. Hur svårt kan det vara!? Rör på röven, visa lite höfter, ta fram självförtroendet och lyssna in musiken. Det blir niiiice!

Återkommer med ytterligare information, min arbetsbörda är stor för tillfället... Suck!

När vodkan gjort oss vackra, då lovar man! MVH // Kim

Norra Norrbotten lamslaget efter kraftigt snöfall...

... eller hörde jag snöstorm. I alla fall det rubriken bör följas upp med, eller så inte! Skönt med lite ironi och revansch en sån här dag. Stolt över att vara Norrlänning en sån här dag. Stolt över att kunna ta mig fram för egen maskin trots 2-3dm snö under natten!? Är inte så bra på det där med att beräkna, men vi kan ju alla ärligt och lugnt konstatera att de flesta gjorde det bra i morse och tog sig dit de skulle utan större panik eller för den delen undantagstillstånd. Undrar vad till exempel Stockholm sa sist de fick 3dm snö över en natt...!?

Dom bara, damn, nu är "snö" äntligen gratis... Alternativt begick alla kollektivt självmord sina finkläder eftersom ingen Stockholmares plagg tål varken väta eller kyla!?

Med undantag och respekt för folket i förrorterna, obs, de riktiga förrorterna, läs Alby, Tensta, Hässelby, Rinkeby, you name it. Dom snarare såg det som en utmaning att vara den coolaste blatten liksom... Fan, vet inte om jag fick till det där? Fattar ni, "coolaste" blatten...Suck, okej, jag ger mig. Dock gick det ingen nöd på förorten, de blev snarare lyckliga, slapp se alla de svennar som inte fattar vad det innebär att vara vid liv kontra att verkligen leva. Hänger ni med!?

Nu blir det till att chilla ett tag, kanske till och med softa ner lite och blunda en stund. Guld värt inför kvällens drabbningar på planen, men först var det visst fys. 600-meters intervaller! Yippie kay yay motherfucker!? ^^, Dock, det kommer lukta gott till sommaren då man glider runt som Leonidios barbröstad och långhårig med 300-gänget i hasorna, stora förväntningar men det bjuder jag på! Simma lugnt ett tag.

Det är skillnad på att vara vid liv, och att verkligen leva! MVH // Kim

Vilken härlig dag! :D

En ledig dag av två avverkad. Och som den har gjort gott och varit tillfreds. Damn! Sov äcklig länge, åt god frukost och åkte för att handla. 13.15 steg jag upp idag, är grymt nöjd över denna bedrift kan tilläggas... Kryddade till dagen med ett gympass, mådde som en prins. Ringde Erik för att checka tiden för fotbollsträningen, hinner äta före, lyx! ^^, Cyklar iväg i min eskimåmundering och hinner i tid för att köra genrep i Five a Side-spel inför nästa veckas turnering. Fan vad jobbigt det var! :P Skitsnack i omklädningsrummet och stretching, fattas nu bara en tron, mår ju som en jävla KUNG! Det svänger, det kan jag lova.

Softar nu ner i en form av tron framför datorn hos mor. Ska lösa det där med grafikkortet så att jag kan börja nyttja min dator och mitt internet. Känns påträngande och lite jobbigt att i längden behöva avlägga visit för att vista på msn till exempel, eller bara få slå på en vettig playlist vid behov av musik. Inte alltid man är upplagd för P3:s mer pop/indierock-vänliga sida... Dock har jag lärt mig att vidga mina vyer och funnit ny bra musik, men som sagt. I-landsproblem, jag vet, men jag har ju fan en egen dator, var bara det som var grejjen/poängen...

Är ledig även morgondage. Ska avlägga en visit på Strömbacka. Det blir träning på skolans i mina ögon "kultgym" tillsammans med Erik, Joel och Nicklas. Blir trevligt, mycket skitsnack! :) Sen hade vi tänkt avnjuta god lunch och även säga hej till några lärare, med Grothen som huvudattracktion. Gunilla blir nog också en anhalt. Hoppas man inte verka alltför påträngande bara, att man inkränktar på någons territorium, men fan, jag gillar ju Backa, saknar det ju. Saknar det mesta med att gå skola. Man fattar inte hur bra man har det eller hur viktigt det faktiskt är förrän hösten börjar om och studentsommaren med fester och drömmar så sakteliga ebbar ut...

Det var skrämmande till en början, visst man fick ju jobba och tjäna pengar. Men, ett stort men, än så länge är jag inte imponerad. Dock har jag börjat om att drömma och satt upp lite delmål i mitt liv. Känns stort och nästan lite drygt att säga så. Men man måste ju, ha mål och drömmar tänkte jag, annars går man under... Längtar tills jag hittar rätt, rätt med utbildning, jobb, bostad, partner, liv och leverne. Då ska ni få se på en lycklig man som kommer betala åter i tusenfalt allt det han fått prova på och vunnit i erfarenhet och lycka. Det kan jag lova. Men än är jag inte där, så det får bli lite ge och ta ett tag framöver. Dock ger jag hellre än tar, för tro mig, jag vet hur det är. Vet du!?

Nej, nu vette tusan vad jag ska svammla om, man blir ju pömsig. Ska nog göra "tidig kväll" rent. Haha, eller så inte. Hmm, fick slut på srivmaterial, kramp, måste stretcha... Sov gott mina vänner!

Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta! MVH // Kim

Dagens händelser!

Har likt många andra idag suttit av lite tid på jobbet. Blev tyvärr en kort dag då jag inte håller måttet som en god anställd... Har sökt om mer arbetstimmar, en 75% tjänst, men fick idag på den allmänna mailen veta att en sprillans ny "timmis" fått jobbet. Men det är lugnt, jag har börjat fatta att Aditro och Electrolux inte riktigt är min kopp te, om man uttrycker sig milt.

Kan ju berätta lite incidenter och bakomliggande fakta. Har dels blivit hotad med icke förlängd anställning på grund av mina många sena ankomster, och det kan jag ta. Jag vet med mig att jag är riktigt kass på att passa tider, en sjuk tidsoptimist är vad jag är... Men sen har vi det här med tur och otur på jobbet alltså. På Aditro finns regler och policys, jag har liksom brytit mot de flesta utom att vara full på jobbet, hög på jobbet eller till exempel misshandla eller hota medarbetare. Njae, kanske inte riktigt så heller, men ni hänger med?

Man får inte besöka "spärrade" sidor, läs youtube. En mycket skadlig och ohälsosam sida... Vilket jag självklart med haffad för. I samma veva bleb jag tillsagd för 3:e gången om "extern" MSN som också är ett lagbrott enlig paragraf 716 i Aditros egen fristående lagbok som  står över det svenska samhället. Den säger också att på Electrolux har man vara 30 minuters lunch på 8 timmars arbete, men det här med rättigheter skyldigheter gäller visst bara åt ett av hållen i förhållandet anställd kontra arbetsgivare...! ^^,

I alla fall, slutade således 14 idag, vilket var jävligt bra. Annars hade våra kunder ökat på det missnöjende index, som redan är på stor frammarsch, med svårslagna nivåer. Fick lov att lämna Erik ensam kvar som last man standing. Oftast brukar det dock vara jag. Ska inte tycka mest synd om mig i världen, för det är det fan inte, men jag driver inte med någon då jag säger att jag är långt ifrån prioriterad i goda meningars lag på mit förbannade pissarbete...

Tror jag lämnar mitt dissande av Aditro för ett tag, fattas bara att en chefjävel läser skiten och sparkar mig eller rättare sagt säger upp mig med omedelbar verkan...

Väl hemma var jag åter ensam, med radion och i synnerhet P3 som min bästa vän. Kvalitetsradio må jag säga, i upp till 90% av sändningstiden. Stort av dem tycker jag. Beundransvärt ändå. Äter i alla fall lunch och lägger mig för att vila. SKÖÖÖNT! Viktigt för att må bra och för att kunna göra något vettigt av min dag. Brukar vara mitt mål med varje dag, att göra något vettgigt. Visst, diffust kan tyckas, men men har svårt att misslyckas med ett sånt mål. Det är liksom rimligt och rättvist mot dina medmännsikor!? Äh, gör det för dig själv! Bäst så!

Har tränat idag. Tränar på Korpen. Trivs bra där, gillar att träna. Sköna människor och bra personal. Finns många fördelar med att träna. Jag kan nämna fåfängan, att man vill och ser bättre ut om man tränar/äter/sover ordentligt. Sen har vi välmåendet, den psykiska belöningen som kommer strax efter avslutat pass då man dragit i sig något att äta och svetten lackar så där lagom och kroppen känns varm och atletisk. Då börjar adrenalinet och allt vad hormonerna heter göra en till en lika välmående individ som en viking under ett stort rus eller en patient i färd att hångla med syrgastuben, eller varför inte göra den smått bisarra men ändå inte så långsökta jämförelsen som allas vår Arnold uttalade en gång i tiden:

- "When you have the pump, it's like coming!"

Vilket betyder ungefär, att när du är pumpad/pumpar, (tränar som hårdast) , är det som att komma. Hänger ni med? Det är alltså i princip samma ämmnen som frigörs vid hård träning som vid en orgasm. Tror det heter endorfiner och dopaminer, men reservation för felaktig fakta...

I alla fall, träffar några sköna grabbar. Yngre förmågor men med samma intressen som jag själv. Blir intressant och roligt skitsnack. Det är alltid givande, känns bra!

Har nu landat hos mor Mammicka. Fick här avnjuta fisk och potatis till middag. Guld värt att bli bjuden på middag emellanåt. Underskatta aldrig en mors middagar, men framförallt inte en mors kärlek och förmåga att ställa upp i vårt och torrt. Ta vara på det, lägg märke till henne, både du och jag vet att du älskar henne. Men gör hon det!?

Visheten kommer med åren säger man, men den kommer också med erfarenheter. Undrar hur gammal man då egentligen är? Tål att tänkas på. Nu ska jag nog surfa vidare, har ju en dator med internet, lyx!

Lägg  märke till hon som står till höger, det kan vara den rätta! MVH // Kim

Viktiga låtar, Betydelsefulla texter och grymt bra musik! ^^,

Curly Sue - Takida

Grym sångare, Grymt bra band och texter baserade på ett liv jag känner igen på något sätt. Det är inte enda låten med Takida man njuter av att lyssn på.


Your Song - Elton John

Ska sjunga denn på Vocal Devotion-konserten den 2:a Februari. Konsert kommer äga rum i "Black Boxen" på Studio Acusticum. Låten, eller snarare texten är fruktansvärt fin Elton Joh är en stor låtskrivare och verkar vara en riktigt känslosam person. Finns även ett medley med denna låt i kultfilmen Moulin Rouge, bra film!


I don't wanna miss a thing - Aerosmith

Rösten han sitter inne med, jag ryser, sen är låten så himmla fin. Vill kunna återge den åtmindstone en gång för den jag älskar allra mest. Det vore stort!


21 Questions - 50 Cent

Mycket kan sägas om Curtis, men hans texter är i många fall rätt sentimentala och oskyldiga... Njae, men man märker dock att en hård yta fordrar ett känslosamt inre. Han har visioner, men också ett stort ego, ibland lyser romantikern igenom, skönt!


Logiskt - Petter ft Säkert

Snacka om en väckarklocka till låt och att den levereras av Sveriges mest betydelsefulla rappare. Säkert är också grym, gillar många av hennes låtar. Petters nya album luktar livskris men också livskraft, på samma gång. Ärligt och generöst. Respekt!


Big Girls Don't Cry - Ferige

Fan, jag är ju kille, men känner ändå igen mig i texten. Den kanske är metrosexuell, precis som jag själv!? Skämt å sido, men budskapet känns träffande, vemodigt och sorgligt men även definitivt. Låten sätter igång tankar och funderingar, helt klart!


Inga Problem - Snook

Finns 2 versioner, båda är grymt bra, träffsäkra. Livskunskap, livsöden, livsfunderinger. Låtens båda versioner betyder någonting, menar någonting och vill någonting. Berättarskapet och leveransen från grabbarna i Snook är beundransvärd, de ser världen!


Hmm, det var några låtar jag kan rekomendera, men det kommer mera! :) Fan vilket rim... Lev och Må! MVH // Kim

Vadå blogg, jag skriver väl dagbok!?

Skönt, äntligen är man hipp och inne, med i gamet, ja kanske rentav rätt "top notch"... Nää, driver du med mig!? Tankar och visioner om liv och leverne, riktigt intressant kan jag tycka. Viktigt och rentav utvecklande. Hoppas kunna styra upp lite av det jag kallar min vardag genom att plita ner lite av vad jag sysslar med, hur jag tänker, kanske varför jag tänker!, hur jag lever och så vidare?

Hur intressant det kan tänkas bli, ingen aning säger jag, men skriver jag lite varje dag och för min egen skull utvinns säkert något ur det hela?

I mitt liv finns det mycket av både liv och leverne, jag trivs,jag mår och jag lever. Känner allt som oftast att fan, jag mår ju bra. Sen finns det dagar... Ni vet, jag jobbar på Aditro... Men men, vad att göra, gick samhälls, okej? Är allmänbildad och var dessutom smart där ett tag! Men är numera en fördummad och missnöjd Aditro-medarbetare...

Skratta ni bara, men det är fan inte kul längre. Känner liksom hur kunskap efter kunskap sugs ur en efter varje avslutat samtal. Sitter på avdelningen för Electrolux service. Kan med den kunskapen meddela att svenska folket är otrevliga, något obildade och dessutom sjukt lata... Åtminstone söder om Gävle! ^^,

Men, mitt jobb känns inte centralt i mitt liv, om än inkomstkällan för var person är rätt jävla viktigt. Dock, det är inte för mitt job jag lever. Snarare för mitt välmående, vilket jag värderar högt.

Fast å andra sidan, vem fan gör inte det!? Hmm, tänkte mig mer att nu är väl det nog sagt om  det tragiska men ungdomsarbetslöshetsräddande Aditro, Man blir ändå bara deprimerad...

Något intressant då. Jag har numera eget boende, om än några månader tillbaka. Känns stort, känns bra känns utvecklande men också tyvärr ensamt. Jag menar, vart tog allt liv vägen? Man är ju ensam varje dag man kommer hem från jobbet... Det är nästan som den där e-kontak reklamen på tv.

-"Saknar du också någon som glömmer torka bort smulorna från frukostbordet?"

-"Vill du också ha någon som snarkar bredvid dig om natten och håller dig vaken?"

Fan, nu säger dom inte så, och inte fan är något av ovanstående det minsta mysigt, men, stort men, det är ändå ett livstecken från någon du älskar och tycker om. Det saknar man, det kommer jag aldrig säga emot.

Delad glädje är dubbel glädje, det är så sant.

Men det är nog först i sin ensamhet, i det första egna boendet man tar de största och viktigaste stegen mot att verkligen hitta sig själv och vägen in till "vuxenlivet", läs det "riktiga livet". Kommer aldrig att bli vuxen personligen, men kan ändå tänka mig att föra mig någorlunda civiiserat och sofistikerat bara för att det känns bra emellanåt.

Dock tänkte jag avsluta nu, ingen vill läsa någon annans patetiska livshistoria rakt upp och ner... Tanken får således bli att jag plitar ner lite tankar då och då, så får vi se vart det leder.

Livet går fort då man är naken!  MVH // Kim

RSS 2.0